Új igazgató az Asszisztált Reprodukciós Centrumban

2021, augusztus 19 - 15:04
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Asszisztált Reprodukciós Centrumát a jövőben Tándor Zoltán vezeti. Az új igazgató megbízását csütörtökön vette át Szabó Zoltántól, a Klinikai Központ elnökétől.

Tándor Zoltán augusztus 18-tól tölti be a pozíciót. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Asszisztált Reprodukciós Centrum új igazgatójának kinevezése határozatlan időre szól. 

- A jövőben folytatni szeretnénk a centrumban eddig végzett eredményes szakmai tevékenységet, de természetesen terveink is vannak. Az embriológiai laborban lévő, nemzetközi szinten is magas szintű műszerezettségben rejlő lehetőségek további kihasználása, egy digitalizált munkafolyamat- és adatrögzítés nyújtotta szakmai és tudományos célokra történő felhasználása mellett szerepel, a Klinikai Központ vezetőségével, illetve a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikával együttműködve egy új fertilitás központ létrehozása, ahol a meddőségi problémával küzdő pároknak az eddiginél is hatékonyabb támogatást tudunk majd nyújtani- mondta a hirek.unideb.hu kérdésére Tándor Zoltán.  

A Debreceni Egyetemen a meddőség kivizsgálása és kezelése, az „in vitro” fertilizációs (IVF) beavatkozások – az úgynevezett lombikbébi program-, közel 3 évtizedes múltra tekint vissza. 
A Klinikai Központ Asszisztált Reprodukciós Centrumában évente mintegy 1000 lombikbébi kezelést végeznek, felhasználva az egyetem nemzetközi hírű diagnosztikus és tudományos kapacitását is, hogy minél gyorsabban és eredményesebben segíthessenek a meddő pároknak. 

Sajtóiroda - CzA