Esélyegyenlőségi Szolgáltatások

Kedves Hallgatók! Kedves Szülők!

Berényi András a Debreceni Egyetem fogyatékosügyi koordinátora vagyok. Ezúton szeretném felajánlani a saját segítségemet és támogatásomat, hogy megismerjék az egyetemünkön elérhető fogyatékossággal élő hallgatók számára kínált lehetőségeket, szolgáltatásokat.

Ha a tanulmányokkal kapcsolatban van kérdésük, forduljanak az adott kar koordinátorához, ha pedig a mindennapi ügyekben szükséges segítség, kérem forduljanak Juhász Rolandhoz.

A meglévő szolgáltatások mellett igyekszünk kollégáimmal a hallgatói igényekhez igazodva újabb és újabb szolgáltatásokat kialakítani. Természetesen tudjuk, hogy még az út elején vagyunk, és még sokat kell tennünk azért, hogy a fogyatékossággal élő hallgatók "otthon" érezhessék magukat az egyetemünkön.

Esélyegyenlőségi Szolgáltatások

Az Esélyegyenlőségi Szolgáltatások legfontosabb célja a Debreceni Egyetemen tanuló fogyatékossággal élő fiatalok (mozgásban-, látásban-, hallásban korlátozott, autista spektrum zavar diagnózissal rendelkező) komplex támogatása, azzal a céllal, hogy a hallgatóknak nagyobb esélyük legyen tehetségük kibontakoztatására a felsőoktatási tanulmányaik ideje alatt. A szolgáltatások igénybe vétele előzetes regisztrációhoz kötött! A regisztrációhoz szükséges formanyomtatványok, illetve információk a "Letölthető dokumentumok" cím alatt, az oldal alján találhatók. A nyomtatványokat kitöltve személyesen a Kossuth Lajos Kollégium III. épületének 3018-as irodájában vagy a DEMEK központban kell leadni, vagy scannelve az e-mail címünkre kell elküldeni a szükséges dokumentumokkal együtt!

Igénybe vehető szolgáltatások:

 • Irodai szolgáltatások (fénymásolás, nyomtatás, scannelés, spirálozás)
 • Tanulást segítő technikai eszközök kölcsönzése
 • Diáksegítői szolgáltatás koordinálása
 • Szabadidős programok és klubfoglalkozások szervezése
 • Szállító szolgáltatás biztosítása
 • Személyre szóló segítés
 • Elhelyezkedéssel, munkavállalással kapcsolatos konzultáció

Tanácsadás, információnyújtás:

A fogyatékkal élő személyeket érintő eseményekről, szolgáltatásokról, juttatásokról információt szolgáltat a rendelkezésre álló és folyamatosan frissített és bővített adatbázisból. Amennyiben a szolgálatnak nem áll módjában információt szolgáltatni, úgy az ügyfél részére az illetékes szakemberrel való kapcsolatfelvételben segít. Szükség szerint ügyintézést, tanácsadást végzünk. pl. fogyatékossági támogatás intézése, gyógyászati segédeszköz beszerzése, stb.

Nyitvatartás:

Poroszlay út 97. 

Hétfő-csütörtök: 8-16 óra
Péntek: 8-14 óra 

  Keressen fel bennünket bizalommal!

   Legutóbbi frissítés: 2024. 03. 18. 22:31