Magunkról

A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés- és Esélyegyenlőségi Központja már több, mint 20 éve várja az érdeklődő egyetemi hallgatók és dolgozók megkereséseit.

A Debreceni Egyetem vezetése 2001. október 7- i ülésén döntött az országban egyedülálló Mentálhigiénés Program beindításáról. A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának célja: egy komplex pszicho-szociális lelki egészségmegőrző és-fejlesztő modell kialakítása és működtetése. A Központ küldetése a Debreceni Egyetem hallgatóinak és dolgozóinak az életvezetési nehézségeiben való támogatás és a jövő értelmiségének mentálhigiénés szemlélet formálása, valamint a speciális oktatási igényű hallgatók számára segítő szolgáltatások szervezése és nyújtása, illetve a dolgozók számára az esélyegyenlőség biztosításának előmozdítása. 2010-ben az Egyetem uniós pályázati támogatással önálló, akadálymentesített épületet alakított ki és így jött létre a Debreceni Egyetem Esélyegyenlőségi és Mentálhigiénés Központ (DEMEK), amely a Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központ egysége lett.

A weboldalunk lehetőséget teremt arra, hogy az egyetemi polgárok információhoz jussanak a szolgáltatásainkkal, szakemberekkel, az általunk szervezett programokkal. Szolgáltatásaink körét folyamatosan bővítjük és megújítjuk.


Adatkezelési tájékoztató:

HKSZK Mentálhigiéné és Esélyegyenlőségi Központ adatkezelési tájékoztató.pdf

 

 

Legutóbbi frissítés: 2024. 03. 28. 14:16