"Pár-Hét" rendezvény a DEMEK Családbarát Egyetem program keretein belül

A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ a  Családbarát munkahely program keretében a PÁR-HÉT rendezvény előadásaira szeretettel hívja a Debreceni Egyetem dolgozóit. Részletek a "Tovább" gombra kattintva.
plakát

1. 2023. november 14. 16 óra

Berényi András pszichológus családterapeuta

Használati utasítás a párkapcsolatokhoz

Gyermekként sokan arról álmodozunk, hogy majd a párunkkal boldogan élünk, míg meg nem halunk: Később amikor felnővünk rájövünk, hogy örökké együtt élés kicsit bonyolultabb és sok erőfeszítést igényel. Az előadásban arra keressük a választ, hogy miért fontos, hogy ki milyen családban nőtt fel, hogy kinek milyen elvárásai vannak a másikkal kell szemben, illetve mit várnak a nők illetve a férfiak a másiktól. Lehetünk-e boldogok egy másik emberrel, ha nem tudjuk magunkat elfogadni? Miért nehéz bizalmat adni és elfogadni a másiktól? Mi lehet az oka, hogy vágyunk a másikkal való együttlétre és mégis félünk a tartós kapcsolat kialakítástól

Helyszín:

Megtestesülés Plébánia, 4032 Debrecen, Borbíró tér 9.

Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészséggel közös szervezés.

2. 2023. november 14. 18 óra

Dr. Mihalec Gábor pár és családterapeuta tréner  

A viharálló családi kapcsolatok 7 titka

Mi tesz a különbséget azok a párok és családok között, akik nyomás alatt is képesek fejlődni és azok között, akik a terhek alatt elindulnak lefelé a lejtőn? Erre a kérdésre kerestem a választ azzal a kutatással, amelyet a járvány idején végeztem 1.300 fő bevonásával. A kutatás lézerpontosan rávilágított arra a 7 tényezőre, amelyet minden pár és család beültethet a saját működésébe, hogy viharállóvá tegye a kapcsolatait. A hét titokhoz pontos gyakorlati edzéstervet is adok az előadásban.

Helyszín: Egyetemi templom

Debreceni-Úrréti Református Gyülekezettel közös szervezés.

3. 2023. november 15. szerda 16 óra

Prof. Dr. Engler Ágnes tanszékvezető egyetemi tanár  

Kapcsolati erőforrásaink

A párkapcsolat létesítése és fenntartása komoly erőfeszítéseket igényel, de ezek erőforrásként visszacsatornázhatók magába a kapcsolatba és az egyéni életbe. Kopp Mária kutatásai szerint a jól működő kapcsolatok lelki és testi egészségvédő faktorként működnek, sőt, kreatív energiákat szabadítanak fel. Ezekről a témákról fog szólni az előadás.

Helyszín: Tessedik Épület Böszörményi úti Campus

 

Az előadásokon a részvétel ingyenes.  

Szeretettel várjuk az érdeklődő hallgatókat és dolgozókat. 

A DEMEK

Legutóbbi frissítés: 2023. 11. 09. 09:40